Adres-Roof


Dorpsstraat 72     

3648 AJ WILNIS     

0297-288508     
info@brasseriedewaard.nl     

MAANDWIJN

 Bij Brasserie de Waard schenken wij elke maand een andere wijn. U kunt deze wijn per fles, maar ook per glas bestellen.

Deze maand schenken wij een witte en rode wijn van het Zuid Afrikaanse Wijnhuis M.A.N. uit de stad Paarl. Vooral de naam van het wijnhuis is een bijzonder verhaal. De drie eigenaren hebben hun doneim vernoemd naar hun echtgenotes, de initialen verwijzen naar de voornamen (Marie, Anette, Nicky). 

Wit

De Padstal Chardonnay is de rijkste en volste witte M.A.N. wijn en wordt getypeerd door aroma's van witte bloemetjes, citrus, mango, rijpe ananas, nectarines en vanille. Ongeveer 10 à 20% van de wijn wordt op Amerikaanse eiken vaten vergist, en de rest van de wijn 6 maanden in inox cuves op de lies (dode gistcellen) voor meer complexiteit. 

Schermafbeelding 2017-05-05 om 19.01.33.png

Rood

De rode wijn is de Jan Fiskaal Merlot. Deze wijn van de merlot druif is gemengd met een kleine hoeveelheid petit verdot en cabernet sauvignon. Ongeveer 15% van de wijn wordt 12 maanden gelagerd op Amerikaanse eiken vaten wat deze wijn een licht vanilleachtig aroma geeft. De wijn is een klassieke merlot met rood fruit en een beetje chocolade. De tannines zijn zacht met een lange afdronk. 

Schermafbeelding 2017-05-05 om 19.01.36.png